Έμβρυο, νεογνό, μωρό, παιδί, έφηβος και ενήλικας. Το κάθε ζωντανό ον περνάει από αυτά τα στάδια στο ταξίδι του προς την ολοκλήρωση.Όλοι οι οργανισμοί εξελισσόμαστε σωματικά και πνευματικά και ο ανώτερος όλων, γιατί διαθέτει τη διάνοια και τη λογική,ο άνθρωπος επίσης. Προορισμός του ανθρώπου από τη φύση του είναι να (άρχει) εξουσιάζει ό,τι υπάρχει γύρω του. Οι ικανότεροι του είδους εξουσιάζουν τους λιγότερο ικανούς . Ποιοί είναι οι ικανότεροι όμως; Κατά τον Αριστοτέλη είναι όσοι κατέχουν το "πρόοραν" την ικανότητα δηλαδή να βλέπουν σε βάθος του χρόνου. Μ'άλλα λόγια να προβλέπουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν λαμβάνουν τη μόρφωση με σκοπό να ολοκληρωθούν οντολογικά. Σε μια εποχή όπως σε αυτή όπου καλλιεργείται συστηματικά η ημιμάθεια, η απάθεια, η αδιαφορία, η διαφθορά και η ανηθικότητα της οποίας γινόμαστε δυστυχώς ολοένα και υποχειρίο, άραγε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση για πόσους από μας θα γίνει πραγματικότητα;;;

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Το χιούμορ φανερώνει...ευφυΐα

Χιούμορ, ζωογόνο, αντιστρεσογόνο, αντικαρκινικό με πολλές ευεργετικές επιδράσεις στο μυαλό και στο σώμα. Ένα φάρμακο που δεν υπάρχει στα ράφια των φαρμακείων. Πώς παράγεται λοιπόν???
Κατά κανόνα παράγεται σε ποικίλες ποσότητες από τον καθένα μας με βάση το δείκτη ευφυΐας μας. Καλλιεργείται όπως και κάθε ανθρώπινη ικανότητα . Ξεχωρίζουν όμως, όπως επίσης σε κάθε ανθρώπινη ικανότητα, τα ταλέντα, που με τη συστηματική τους καλλιέργεια, είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τους υπόλοιπους.
 Όσο πιο συγκεντρωμένος είναι ένας άνθρωπος τόσο μεγαλύτερη παραγωγή γέλιου μπορεί να προσφέρει (και όχι μόνο). Οι φυγόπονοι είναι συνήθως μεμψίμοιροι και κουτοπόνηροι όπως και πολύ κακή επιρροή για τα παιδιά.
 Γι'αυτό...συγκεντρωθείτε... !!!Χρειαζόμαστε περισσότερο...γέλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου