Έμβρυο, νεογνό, μωρό, παιδί, έφηβος και ενήλικας. Το κάθε ζωντανό ον περνάει από αυτά τα στάδια στο ταξίδι του προς την ολοκλήρωση.Όλοι οι οργανισμοί εξελισσόμαστε σωματικά και πνευματικά και ο ανώτερος όλων, γιατί διαθέτει τη διάνοια και τη λογική,ο άνθρωπος επίσης. Προορισμός του ανθρώπου από τη φύση του είναι να (άρχει) εξουσιάζει ό,τι υπάρχει γύρω του. Οι ικανότεροι του είδους εξουσιάζουν τους λιγότερο ικανούς . Ποιοί είναι οι ικανότεροι όμως; Κατά τον Αριστοτέλη είναι όσοι κατέχουν το "πρόοραν" την ικανότητα δηλαδή να βλέπουν σε βάθος του χρόνου. Μ'άλλα λόγια να προβλέπουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν λαμβάνουν τη μόρφωση με σκοπό να ολοκληρωθούν οντολογικά. Σε μια εποχή όπως σε αυτή όπου καλλιεργείται συστηματικά η ημιμάθεια, η απάθεια, η αδιαφορία, η διαφθορά και η ανηθικότητα της οποίας γινόμαστε δυστυχώς ολοένα και υποχειρίο, άραγε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση για πόσους από μας θα γίνει πραγματικότητα;;;

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού.

 Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού, διοργανώνεται, στον Λευκό Πύργο, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 μ.μ συγκέντρωση όλων των γυναικών που θέλουν να ενισχύσουν την ιδέα του θηλασμού. Καλούνται όλες οι γυναίκες να προσέλθουν και ιδιαίτερα όσες έχουν νιώσει το δέσιμο που δημιουργείται στο μωρό με τις μητέρες και έχουν εκτιμήσει την αξία του, να ενισχύσουν τη φρόνηση όλου του κούσμου για την αναγκαιότητα του  θηλασμού, το δυνατόν περισσότερον μωρών.
  
Ο Θηλασμός είναι δικαίωμα κάθε παιδιού....

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Παναγιώτη,
    Είμαι βέβαιος ότι όλες οι νέες μανούλες θα ήθελαν να θηλάσουν το νεογέννητο τους ώστε να δώσουν στο μωρό τους το γάλα που θα τα θωρακίσει ενάντια σε πολλές αρρώστιες. Αρχέγονη διαδικασία που δυστυχώς οι σημερινές μητέρες, λόγω επαγγελματικών κυρίως υποχρεώσεων, την αναθέτουν στα κάθε είδους μπιμπερό. Πράγματι, ο θηλασμός είναι δικαίωμα κάθε βρέφους, ας μην τους το στερούν οι μανούλες τους με την εμφάνιση της πρώτης δυσκολίας.
    Ας ευχηθούμε οι νέες γυναίκες να αξιωθούν να φέρουν στον κόσμο τα μωράκια τους και να τους δώσουν το φίλτρο της ζωής που είναι το μητρικό τους γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Scorpion γεια σου!
    Χρόνια και ζαμάνια θα έλεγα... Είσαι καλά; Εγώ υγιαίνω δόξα το θεό...Το ίδιο εύχομαι και για'σένα...
    Λοιπόν, έρχομαι τώρα στο θεμά. Δυστυχώς αγαπητέ μου η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει παιδεία για να γίνει μάνα στη χώρα μας... Από ότι μας λένε και στη σχολή αυτό συνέβη με τον εκσυχρονισμό της κοινωνίας μας... Και δυστυχώς συνέβαλε και ο τελείως άσχετος άνδρας σε αυτό, προωθώντας τη λανθασμένη σκέψη στη γυναίκα ότι με το θηλασμό θα "χαλάσει" το στήθος της.
    Δε θέλω να κουράσω, είναι πραγματικά πολλά αυτά που μπορώ να πω για το συγκεκριμένο θέμα...Ένα πράγμα θέλω να πω στις νέες μανούλες... Να αφήσουν στην άκρη όλα τα στερεότυπα και να θηλάσουν τα παιδιά τους ότι και να τους λένε οι γύρω τους, εκτός την περίπτωση να συντρέχει κάποιο παθολογικό αίτιο που να αποκλείει το θηλασμό... Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να βρουν έναν τρόπο για να θηλάσουν το παιδί τους...Είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν για τον εαυτό τους και για το μωράκι τους... Και να ξέρουν ότι οι γιατροί τα παίρνουν χοντρά για να τους γράφουν τα δήθεν εγκεκριμένα γάλατα σκόνης για το μωράκι τους...Συγγνώμη που λαϊκίζω αλλά έτσι είναι... Οι εταιρίες δίνουν μεγάλα ποσά σε ιδιωτικά μαιευτήρια-που γίνεται και η πλειοψηφία των τοκετών σήμερα- για να προωθούν το εμπόρευμα τους... Όλες οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν ότι το να θηλάσουν το μωράκι τους είναι ότι πιο φυσιολογικό μπορούν να κάνουν... Αυτά τα ολίγα... :))) Τα ξαναλέμε... ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή