Έμβρυο, νεογνό, μωρό, παιδί, έφηβος και ενήλικας. Το κάθε ζωντανό ον περνάει από αυτά τα στάδια στο ταξίδι του προς την ολοκλήρωση.Όλοι οι οργανισμοί εξελισσόμαστε σωματικά και πνευματικά και ο ανώτερος όλων, γιατί διαθέτει τη διάνοια και τη λογική,ο άνθρωπος επίσης. Προορισμός του ανθρώπου από τη φύση του είναι να (άρχει) εξουσιάζει ό,τι υπάρχει γύρω του. Οι ικανότεροι του είδους εξουσιάζουν τους λιγότερο ικανούς . Ποιοί είναι οι ικανότεροι όμως; Κατά τον Αριστοτέλη είναι όσοι κατέχουν το "πρόοραν" την ικανότητα δηλαδή να βλέπουν σε βάθος του χρόνου. Μ'άλλα λόγια να προβλέπουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν λαμβάνουν τη μόρφωση με σκοπό να ολοκληρωθούν οντολογικά. Σε μια εποχή όπως σε αυτή όπου καλλιεργείται συστηματικά η ημιμάθεια, η απάθεια, η αδιαφορία, η διαφθορά και η ανηθικότητα της οποίας γινόμαστε δυστυχώς ολοένα και υποχειρίο, άραγε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση για πόσους από μας θα γίνει πραγματικότητα;;;

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ερωτικές Σχέσεις

 Θεμέλιος λίθος της ερωτικής σχέσης είναι η εμπιστοσύνη.
Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη υπάρχει η καχυποψία (απότοκος της ζήλιας), η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε υστερία (παθολογική ζήλια),  η οποία  χαλάει τις όμορφες στιγμές και σε προχωρημένο στάδιο μετατρέπει τα όνειρα σε εφιάλτες.
 Οπότε αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη καλύτερα να μην υπάρχει σχέση.

2 σχόλια:

  1. @ Παναγιώτη: Κάποια άλλα στοιχεία που σίγουρα λειτουργούν θετικά στην υγιή διατήρηση μιας ερωτικής σχέσης είναι η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Τα ζευγάρια θα πρέπει να καλλιεργούν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, να συζητούν τα όποια προβλήματα και να μη φοβούνται να πουν την αλήθεια, έχοντας πάντα υπόψη τους ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Scorpion49: Συμφωνώ απολύτως!!!
    Την πολύ καλημέρα μου ξανά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή