Έμβρυο, νεογνό, μωρό, παιδί, έφηβος και ενήλικας. Το κάθε ζωντανό ον περνάει από αυτά τα στάδια στο ταξίδι του προς την ολοκλήρωση.Όλοι οι οργανισμοί εξελισσόμαστε σωματικά και πνευματικά και ο ανώτερος όλων, γιατί διαθέτει τη διάνοια και τη λογική,ο άνθρωπος επίσης. Προορισμός του ανθρώπου από τη φύση του είναι να (άρχει) εξουσιάζει ό,τι υπάρχει γύρω του. Οι ικανότεροι του είδους εξουσιάζουν τους λιγότερο ικανούς . Ποιοί είναι οι ικανότεροι όμως; Κατά τον Αριστοτέλη είναι όσοι κατέχουν το "πρόοραν" την ικανότητα δηλαδή να βλέπουν σε βάθος του χρόνου. Μ'άλλα λόγια να προβλέπουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν λαμβάνουν τη μόρφωση με σκοπό να ολοκληρωθούν οντολογικά. Σε μια εποχή όπως σε αυτή όπου καλλιεργείται συστηματικά η ημιμάθεια, η απάθεια, η αδιαφορία, η διαφθορά και η ανηθικότητα της οποίας γινόμαστε δυστυχώς ολοένα και υποχειρίο, άραγε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση για πόσους από μας θα γίνει πραγματικότητα;;;

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΕΘ, ο Γιώργος και οι...40 κλέφτες...

 Τυχαία με βρήκε ήρεμο η συνέντευξη του Γιώργου μας στη ΔΕΘ την ώρα που καθόμουν να απολαύσω ένα υπέροχο πιάτο μακαρόνια με κιμά που μαγείρεψα μόνος μου την Κυριακή 12-9. Άκουγα ραδιόφωνο στην ΕΡΤ γιατί με ηρεμεί με τη μουσική και με ενημερώνει πιο χαλαρωτικά σε αντίθεση με τη τηλεόραση που με τσιτώνει με τις διαφημίσεις και τις χολυγουντιανές ειδήσεις που πλάθει πολλές φορές για να αυξάνει τη τηλεθέασή της.
Άκουσα αισιόδοξο τον πρωθυπουργό να δίνει κάποιες καλές απαντήσεις (με ή χωρίς σαρδάμ και τα αγαπημένα του τραυλίσματα) και αυτό με γέμισε με έναν παλμό αισιοδοξίας.
  'Έκανε δηλώσεις για νοικοκύρεμα της οικονομίας, επιτακτική ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας του νεοέλληνα και όλα τα τα σχετικά που συμπεριλαμβάνονται στο λογύδριο κάθε πρωθυπουργικού λόγου(...θα...θα....θα) . Μας είπε ακόμα, ο κ. Παπανδρέου, ότι δεν είναι φυγόμαχος και ότι ανέλαβε στα δύσκολα και όχι στα εύκολα..κλπ...κλπ...κλπ...
 Θα ήμουν ικανοποιημένος ή και αδιάφορος αν θέλετε αν όλα είχαν γίνει σε μια άλλη συγκυρία, εν όψει όμως του λαϊκού μαστιγώματος του μνημονίου κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος και αδιάφορος μπορώ να είμαι. Πληρώνει ο λαός για άλλη μια φορά! Τι γκρινιάζουμε όμως! Δεν φταίει; Φταίει φταίει!
 Ο λαός ψήφιζε τόσα χρόνια τους κυβερνήτες του και αυτούς άξιζε! Αυτός τους χρημάτιζε για μια προνομιούχα τεμπέλικη θέση στο δημόσιο και χαιρόταν όταν την εξασφάλιζε. Αυτός ώθησε τους πολιτικούς στην ασυδοσία, τη στιγμή που τους χρημάτιζε για να διορίσει το κάθε παιδί του που είτε το άξιζε είτε όχι. Ο λαός συγκάλυπτε τόσα χρόνια τις πομπές του με τα νοθευμένα φορολογικά στοιχεία. Για όλα αυτά δεν φταίνε  μόνο οι πολιτικοί. Φταίμε όλοι! Και όποιος βγάζει την ουρά του απ'έξω είναι ύπουλος και δόλιος.
 Τώρα εν έτη 2010 ο κ. Καραμανλής αγοράζει τα ακίνητα σαν σοκοφρέτες! Καλά κάνει! Ας τα δούμε όλα αυτά όλοι  μας! Και αν θέλουμε μια Ελλάδα δίκαιη, οικονομικά, ηθικά και πολιτικά υγιή τότε πρέπει ο καθένας από μας να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.Ωστόσο  όσοι κάνανε οποιαδήποτε ανομία πρέπει να τιμωρηθούν ώστε να ικανοποιηθεί επιτέλους το λαϊκό αίσθημα δικαιοσύνης. Όσο όμως το καθυστερούν τόσο μαίνεται η φλόγα της οργής και το ξέσπασμά της θα το φοβηθούν προπαντός  όλοι όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, πολύ φοβάμαι όμως ότι ανάμεσα στους θύτες θα έχουμε και θύματα....
 Για άλλη μια φορά λένε τα λεφτά υπάρχουν...! Συμφωνώ! Πιάστε επιτέλους όλους τους κλέφτες και πάρτε τα πίσω!!!

8 σχόλια:

 1. Ο ελληνικός λαός θέλει να πιστέψει σ’ ένα καλύτερο αύριο της χώρας. Για όσο διάστημα όμως θα γεύεται από τη μία την άγρια λιτότητα και την ανεργία και από την άλλη θα διαπιστώνει ότι η τιμωρία όλων εκείνων που έφεραν τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση είναι ουτοπία, τότε θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται άσχετα από το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή τους συμπεριφορά-νοοτροπία. Φρόντισε όμως κάποιος από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο να δώσει το καλό παράδειγμα στο λαό; Η λαϊκή παροιμία λέει ότι «μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» ή «αν καθίσεις με στραβό ως το βράδυ αλληθωρίζεις». Ο λαός χρειάζεται ηγέτες που να βάζουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από προσωπικά ή κομματικά τους συμφέροντα, να έχουν φιλότιμο, αίσθημα ευθύνης και όταν, για οποιονδήποτε λόγο, γίνονται υπόλογοι για ατασθαλίες ή κακούς χειρισμούς που ζημιώνουν σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας, τότε θα πρέπει να έχουν το θάρρος να παραδίδονται μόνοι τους στη δικαιοσύνη, γιατί τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε στην εφαρμογή της ρήσης: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…»
  Τώρα μπορείτε να με ξυπνήσετε, με απαλό τρόπο παρακαλώ γιατί τρομάζω εύκολα.
  Καλό Σαββατοκύριακο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @@Scorpion49: Αγαπητέ Scorpion καλημέρα και καλή Κυριακή πλέον! :)
  Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το πολιτικό σύστημα είναι νοσηρό, ανήθικο και διεφθαρμένο. Όντως οι πολιτικοί θα έπρεπε να είχαν τα χαρακτηριστικά που πολύ ορθώς αναφέρεις και να εφαρμόζεται η ρήση: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…». Η "ανώμαλη προσγείωση" όμως στην πραγματικότητα μας ξυπνά βίαια. Και η βία ως γνωστόν φέρει βία. Και που θα καταλήξουμε ακόμα άγνωστο.
  Σίγουρα καταλογίζονται ευθύνες και στο λαό και στο πολιτικό σύστημα. Στη κοινοβουλευτική δημοκρατία όμως αυτοί που ασκούν εξουσία είναι οι τελικοί αποδέκτες της λαϊκής εντολής για τη διακυβέρνηση της χώρας και κάθε τους κίνηση έχει μεγάλη σημασία...
  Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες του λαού και όχι το αντίθετο, κρίμα που στην εποχή μας αντιστρέφονται τα αυτονόητα!
  Δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κομματική χούντα. Γιατί η δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία μεταξύ πολιτών και πολιτικών και αυτό στην Ελλάδα του 2010 είναι μια ουτοπία. Οι πολίτες καταδικάζονται σε φυλάκιση όταν καταθέσουν πλαστά στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση, ο κ. Καραμανλής και ο κάθε "Καραμανλής" τόσα χρόνια που κατέθεταν πλαστά στοιχεία στην Ευρώπη "κυκλοφορεί ανάμεσά μας" και όχι μόνο αλλά είναι και μέσα στη βουλή!
  Ως πότε ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα τα καταπίνουν όλα αμάσητα; Ως πότε θα κάνουν θυσίες δήθεν για να σωθεί η χώρα και όχι βέβαια τα συμφέροντα των προνομιούχων; Κάποια στιγμή, όπως πάντα την κατάλληλη, θα χυθούμε στο δρόμο και τότε θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...Ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί και όλα να πάνε καλά από δω και πέρα.
  Καλή Κυριακή ξανά! Να'σαι καλά, υγεία πάνω από όλα! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ Παναγιώτη,
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν μου επιτρέπεις να αναδημοσιεύσω το ως άνω σχόλιό σου στο δικό μου Blog, αναγράφοντας τη δ/νση σου http://triptocomplete.blogspot.com/2010/09/40.html
  Τίτλος: Ο Παναγιώτης είπε: ... θα τρέχουν και δε θα φτάνουν... (όλο το σχόλιο σου),
  με την παρακάτω δική μου προσθήκη:
  Ο Παναγιώτης είναι φοιτητής ιατρικής με πολλά όνειρα για το μέλλον. Οι εκάστοτε κυβερνώντες αυτόν τον τόπο ας σκεφτούν τους χιλιάδες νέους μας, σαν τον Παναγιώτη, που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Είναι καιρός όλα τα κόμματα (κυρίως τα κόμματα εξουσίας) να σκεφτούν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μετατρέπουν τα όνειρα και τις προσδοκίες της ελληνικής νεολαίας σε εφιάλτες μόνο και μόνο γιατί τα ίδια είναι ανάξια της αποστολής τους. Ας λάβουν το μήνυμα που εκπέμπει η νεολαία μας, ας σεβαστούν τα όνειρά της γιατί εάν δεν το πράξουν, τότε η νεολαία μας θα τα στείλει πολύ σύντομα και δικαίως στο πυρ το εξώτερον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Scorprion49: Αγαπητέ Scorpion,
  δε σε γνωρίζω από κοντά, παρά μόνο διαδικτυακά, αλλά θα ήθελα να σου εκφράσω ότι με τιμά ιδιαίτερα η εκτίμησή και η αποδοχή σου.
  Βεβαίως μπορείς να αναδημοσιεύσεις το σχόλιο μου και να το συμπληρώσεις εύγλωττα με το λόγο σου.
  Απλώς όσο αφορά τις σπουδές μου, μία παρατήρηση. Αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής της μαιευτικής στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Ίσως κάποτε όμως, αν όλα κυλήσουν ευνοϊκά, να γίνω κι εγώ ένας από τους γιατρούς της χώρας μας. Προς το παρόν όμως αυτή η στιγμή απέχει...
  Σου εύχομαι τα καλύτερα για 'σένα, την οικογένειά σου και υγεία πάνω απ'όλα για όλους μας!
  Σε χαιρετώ φιλικά, Παναγιώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ Παναγιώτη σ' ευχαριστώ για την άδεια αναδημοσίευσης. Θέλω και μέσα από το δικό μου Blog, των επτά αναγνωστών, να προβάλλονται σκέψεις-ιδέες-προβληματισμοί νέων ανθρώπων. Σου εύχομαι τα καλύτερα στον τομέα των σπουδών σου και βέβαια καλή δύναμη στη δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ειδικότητα που έχεις επιλέξει.
  Καλό σου βράδυ,
  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @scorpion49: Αγαπητέ Αντώνη,
  Χάρηκα ιδιαίτερα για αυτό το διαδικτυακό αλισβερίσι απόψεων! :)
  Δεν έχει σημασία αν ένα Blog έχει λίγους ή πολλούς αναγνώστες, αντίθετα έχει σημασία αν ο ίδιος ο δημιουργός θέλει να υπάρχει, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρέπει.
  Σ'ευχαριστώ που ζήτησες την άδειά μου για αναδημοσίευση, σ'ευχαριστώ για τις ευχές και τέλος σ'ευχαριστώ για την τέρψη του διαλόγου.
  Καλό μας βράδυ,
  τα ξαναλέμε! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕ, ΧΑΘΗΚΕΣ.
  ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ, ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ:
  myfriends@hotmail.gr
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΡΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Act-in-idios:
  Act-in-idie γεια σου!!! :)
  Είδα την απάντησή σου στο blog και προσπάθησα να απαντήσω στέλνοντάς σου απόκριση στο e-mail σου. Όμως για κακή μου τύχη δεν είχα πρόσβαση στο e-mail μου. Για μια στιγμή πίστεψα ότι μου το κλέψανε κιόλας! Ευτυχώς όμως, όλα καλά...

  Όποτε λοιπόν τώρα ευκαιρείς, μπορείς να τσεκάρεις το λογαριασμό σου προκειμένου να διαβάσεις το μήνυμά μου.
  Καληνύχταααα, και χαίρομαι που το άνοιξες το...παράθυρο... :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή