Έμβρυο, νεογνό, μωρό, παιδί, έφηβος και ενήλικας. Το κάθε ζωντανό ον περνάει από αυτά τα στάδια στο ταξίδι του προς την ολοκλήρωση.Όλοι οι οργανισμοί εξελισσόμαστε σωματικά και πνευματικά και ο ανώτερος όλων, γιατί διαθέτει τη διάνοια και τη λογική,ο άνθρωπος επίσης. Προορισμός του ανθρώπου από τη φύση του είναι να (άρχει) εξουσιάζει ό,τι υπάρχει γύρω του. Οι ικανότεροι του είδους εξουσιάζουν τους λιγότερο ικανούς . Ποιοί είναι οι ικανότεροι όμως; Κατά τον Αριστοτέλη είναι όσοι κατέχουν το "πρόοραν" την ικανότητα δηλαδή να βλέπουν σε βάθος του χρόνου. Μ'άλλα λόγια να προβλέπουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν λαμβάνουν τη μόρφωση με σκοπό να ολοκληρωθούν οντολογικά. Σε μια εποχή όπως σε αυτή όπου καλλιεργείται συστηματικά η ημιμάθεια, η απάθεια, η αδιαφορία, η διαφθορά και η ανηθικότητα της οποίας γινόμαστε δυστυχώς ολοένα και υποχειρίο, άραγε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση για πόσους από μας θα γίνει πραγματικότητα;;;

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Προσέξτε τι εύχεστε! Μπορεί να...πραγματοποιηθεί...

 Κάποια βιβλία αναφέρονται στον άνθρωπο και τον παρομοιάζουν ως ένα μαγνήτη. Από φυσικής απόψεως είναι απολύτως έγκυρο καθότι αποτελούμαστε από άπειρα μικρότερα σωματίδια τα οποία ασκούν δυνάμεις άλλοτε ελκτικές και άλλοτε απωθητικές αναμεταξύ τους. Από ποιά άποψη δεν είναι μαγνήτης ή τουλάχιστον σηκώνει αρκετή συζήτηση πριν συμφωνήσουμε???
 Οι σκέψεις στις οποίες επικεντρωνόμαστε και επιμένουμε σε αυτές λέγεται ότι ελκύουμε την πραγάτωσή τους. Αυτές άλλοτε μπορεί να είναι υλικές(π.χ απόκτηση ενός σπιτιού) άλλοτε άυλες(π.χ άριστοι βαθμοί στα μαθήματα). 
 Γνωρίζουμε από προσωπική εμπειρία ότι μια ευχάριστη σκέψη μας γεμίζει με ενέργεια,μας φτιάχνει τη διάθεση. Μια δυσάρεστη έχει αντίθετα αποτελέσματα.  Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι τόσο οι αρνητικές όσες οι θετικές σκέψεις ελκύονται ώστε να υλοποιηθούν. .  Γι'ατό προσέξτε τι εύχεστε! Μπορεί να...πραγματοποιηθεί...

2 σχόλια:

  1. Όλα τα αναγραφόμενα σου λαμβάνουν χώρα στην ψυχοσωματική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Εργασία και θετική σκέψη είναι το δίδυμο της επιτυχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Scorpion49: Αυτό ακριβώς είναι το συμπέρασμά μου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή